ArtPride SketchWalk


Rajzos élménytúra Budapest szívében


A Corvin Rajziskola második alkalommal rendezte meg izgalmas és mindenki számára elérhető, ingyenes közösségi élményprogramját, az urbánus művészet immár hagyományos felvonulását, az ArtPride SketchWalk rajztúrát. A 4 órás városi expedíciót a szervezők idén néhány kulturális intézmény meglátogatásával fűszerezték, nem titkolt szándékuk szerint a művészetek és a kultúra népszerűsítése érdekében.

Muszka_Máté_Útvonalterv_ArtPride_SketchWalk
Muszka_Máté_Útvonalterv_ArtPride_SketchWalk

A túra a Corvin Rajziskolától indult és végcélja az A.P.A. Galéria volt. A műkedvelő hobbistákból, művészeti egyetemre készülő vagy már felvételt nyert diákokból álló lelkes menet, mit sem törődve a fenyegető fellegekkel, elindult a Móricz Zsigmond körtérről a Gárdonyi tér felé. Az első állomás a B32 Galéria és Kultúrtér volt, ahol a program részeként megtekintettük  a Corvin rajziskola illusztrációszak vezetőjének, Rofusz Kingának legújabb munkáiból nyílt kiállítását.

A fantasztikus illusztrációktól kellőképpen inspirálódva kezdtük meg a Gárdonyi tér épületeinek megörökítését, az iskola két fiatal, lelkes animációszakos tanára Tőkés Anna és Muszka Máté iránymutatásával.

Muszka_Máté_Gárdonyi_tér_ArtPride_SketchWalk_2018
Muszka_Máté_Gárdonyi_tér_ArtPride_SketchWalk_2018

Csapatunk a Bartók Béla úton elsétált a Gellért térig, ahol Margit, az iskola kedvenc modellje fürdőruhában pózolva egészítette ki a rajzi élményt, az arra járók legnagyobb örömére. A Szabadsághídon átkelve meg-meg álltunk egy izgalmas vázlat erejéig, majd a Fővám tér után  bevettettük magunkat a Józsefváros Palotanegyedének kultikus, esetleg éppen titokzatossága révén egyedülálló helyszínei közé, hogy a festői homlokzatokat vagy elvarázsolt belső udvarokat mindenki a saját stílusában, szabadon, mégis szakértői segítséggel örökítse meg.

A Baross utcában, a Nagykönyvtár épületének megrajzolása után, a hangulatos kis Mikszáth Kálmán tér szökőkútja köré szerveződve folytattuk skicchadjáratunkat.

Végezetül elindulunk a Horánszky utcába, rajzos expedíciónk végállomására, az APA / Ateliers Pro Arts Art Center / A. P.A.Galériába, mely különleges építészeti adottságaival és értékteremtő művészeti életével méltó lezárása volt a programunknak.

Muszka_Máté_APA_Galéria_ArtPride_SketchWalk_2018
Muszka_Máté_APA_Galéria_ArtPride_SketchWalk_2018

A program résztvevői betekinthettek az ott található műtermekbe, megleshették a kulisszatitkokat, beszélgethettek az ott alkotó művészekkel, G.Szabó Beátával, Verebics Ágnessel, Németh Zoltánnal és Szabó Ágnessel.

Az rajztúra végeztével a Nagy Lumen Kávézóban pihentük ki az eseménydús programot, és immár kötetlenül folytattuk az estét.

Tartalmas és különleges élmény volt, csak ajánlani tudom mindenkink ezt a kultúrcsemegét!

Találkozunk jövőre!